Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
ZooParc Overloon

ZooParc Overloon

Met tientallen grote en kleine dierentuinen door het hele land is het soms moeilijk kiezen welke je gaat bezoeken. Klinkt een ruim opgezet, middelgroot dierenpark waar je middels een spannende expeditie de dieren ontmoet als het park dat jij zoekt? Dan is ZooParc Overloon misschien wel iets voor jou! Lees in dit artikel meer over het dierenpark.

Op avontuur in ZooParc Overloon

In ZooParc Overloon, gelegen in het Noord-Brabantse plaatsje Overloon, kunnen jonge (en oudere) ontdekkingsreizigers op een ware expeditie. Volg de hoofdroute door het park of bepaal je eigen weg via de spannende sluiproutes en kom oog in oog te staan met de dieren. De verblijven zijn ruim opgezet en zoveel mogelijk ingericht als in het wild, waardoor je tijdens je bezoek leert hoe en waar de verschillende diersoorten leven. Je begint de tocht in Headquarter, het hoofdkwartier van het park. Hier word je verwelkomd door de Aziatische kleinklauwotters en de rode panda’s en kun je je voorbereiden op de expeditie door bijvoorbeeld een verrekijker, plattegrond of dagprogramma mee te nemen. Dan is het tijd om op pad te gaan. Het wordt een spannende dag, want tijdens de tocht kom je door gebieden zoals Boulders Beach, de Outback, Amazone en Baobab. Verspreid over de negen verschillende leefgebieden vind je in totaal maar liefst ruim 70 verschillende diersoorten in ZooParc Overloon, van schattige doodshoofdaapjes tot de Afrikaanse leeuw en alles daartussenin. Wil je de expeditie even pauzeren? Onderweg kom je BaseCamp tegen, een horecapunt waar verschillende drankjes, broodjes en snacks verkrijgbaar zijn.

ZooParc Overloon met korting

Wil jij extra voordelig naar ZooParc Overloon? Dat kan heel eenvoudig door je tickets alvast vóór je bezoek online te kopen via de officiële website van het park. Zo betaal je in plaats van €16,95 (prijs aan de kassa) slechts €14,95 voor een dagkaart. Dat is makkelijk besparen! Wie ZooParc Overloon regelmatig bezoekt, is het voordeligst uit met een abonnement. Al voor €37,50 kun je het dierenpark een jaar lang onbeperkt bezoeken. Daarnaast profiteer je als abonneehouder van talloze andere voordelen, waaronder korting op parkeren. Ook via externe aanbieders is het soms mogelijk om voordelig tickets voor ZooParc Overloon te kopen. Denk aan spaaracties van supermarkten of Kruidvat waarbij je spaart voor entreekaarten met korting of zelfs gratis tickets. Ook als lid van de ANWB kun je soms korting krijgen op je kaartjes of bied mee op verschillende veilingsites. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar niet elke optie is het hele jaar door beschikbaar. Houd de verschillende acties daarom goed in de gaten en stem het moment van je bezoek daar eventueel op af.

ZooParc Overloon samen op expeditie
Bron: https://www.zooparc.nl/

Het adres en de openingstijden

Is de keuze op ZooParc Overloon gevallen? Tijd om je bezoek voor te bereiden. Waar bevindt het park zich bijvoorbeeld? Het precieze adres luidt:

  • ZooParc Overloon
    Stevensbeekseweg 21
    5825 JB Overloon

Deze dierentuin is het makkelijkst te bereiken met de auto, maar doordeweeks is het openbaar vervoer ook een optie. Je kunt kiezen voor een lijn-taxi of de bus. ZooParc Overloon is het hele jaar door dagelijks geopend, wat het extra makkelijk maakt om je bezoek te plannen. De openingstijden verschillen per seizoen. Van 1 november tot en met 30 april is het park geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. De rest van het jaar kun je nog iets langer op expeditie, want dan openen de deuren een halfuur vroeger en sluiten ze een halfuur later.

Meer dierenparken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *