Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Vlindertuin Vlindorado

Vlindertuin Vlindorado

Alles over Vlindertuin Vlindorado.
Een grote vlindertuin waar je je in de tropen waant. Vlindorado heeft een bonte mix aan zelfgekweekte vlinders en poppen die uit warme streken hierheen worden gebracht, waar de vlinders eruit kruipen. Ook is er een vogeltuin met vogels uit de tropen en worden er tropische planten en papaja’s gekweekt. Er is een terras en een winkel en natuurlijk veel informatie over de diverse dier- en plantsoorten. De vlindertuin is geschikt voor jong en oud, voor kleine en grote groepen.

De Vlindertuin Vlindorado en De Vogeltuin

Vlindertuin Vlindorado - Vlindertuin
Bron: https://www.vlindorado.nl/vlindertuin
  • De Vlindertuin.

In de vlindertuin kun je vlinders zien uit de eigen rupsenkwekerij en vlinders uit poppen uit het buitenland. Iedere week worden er honderden poppen uit landen als Costa Rica en de Filipijnen naar de Vlindorado gebracht. De poppen hangen dan in speciaal daarvoor gemaakte rekken, totdat de vlinders eruit komen. Ook het ontpoppingsproces is dus vaak te zien voor de bezoekers. Welke en hoeveel soorten er zijn is afhankelijk van het seizoen en het aanbod, maar er is altijd een mooie diversiteit. In de grote, overdekte tuin is het natuurlijk warm, met een hoge luchtvochtigheid en er staan veel tropische planten. Zo voelen de vlinders zich goed thuis en waant de bezoeker zich in de tropen. Langs de paden in de tuin staan veel informatiebordjes met leuke feiten en weetjes over de vlinders en de planten. Er is ook een gratis speurtocht beschikbaar voor kinderen, om spelenderwijs van alles te leren over wat vlinders eten, hoe en waar ze leven, over hun voortplanting en de metamorfose van rups naar vlinder.

  • De Vogeltuin

In de Vlindertuin staat een grote volière met een verzameling tropische en subtropische vogels. Bezoekers kunnen door de volière heen lopen en de vogels van dichtbij bezichtigen. Ook hier kunt je ruim informatie vinden over de vogels die er leven.

  • Terrassen, Winkel en Kwekerijen

Naast de tuinen zijn er twee terrassen. Een terras op de buitenpatio en een terras binnen, met zicht op de vlindertuin. Ook is er een winkel waar boeketten met anthuriums worden verkocht. Deze komen uit eigen, aangrenzende kwekerij. Ook is er een papayakwekerij.

Korting op Vlindertuin Vlindorado

Vlindorado biedt 50% korting op de toegangsprijs tijdens de winterperiode van 12 november tot 14 februari. Ook is er korting op de totaalprijs via verschillende groepsarrangementen. Deze zijn er vanaf zes of vanaf tien personen, afhankelijk van het arrangement. Voor meer informatie kun je contact opnemen (zie beneden). Ook kinderfeestjes zijn mogelijk, met speurtocht, een ijsje en chips achteraf, enzovoort. De prijs daarvan is 8,5 Euro per kind. Vlindorado biedt ook een educatief programma voor scholen. De kosten bedragen 4,25 Euro per kind. Er geldt een minimale grootte van 20 kinderen.

Adres en de openingstijden

  • Openingstijden

12 november tot 14 februari: maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur.
Vanaf 14 februari: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, zondag vanaf 11:00 uur. Op zondag zijn de kwekerijen gesloten.

  • Adres

Smeetsweg 12
1738DK, Waarland

Meer dierenparken in de top 10.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig en leuk? Deel dit dan met anderen op social media. Op deze manier kunnen wij het artikel beter maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *