Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Schildpaddencentrum Nederland

Schildpaddencentrum Nederland

Alles Over Schildpaddencentrum Nederland.
Lees hier alles wat je moet weten over het Schildpaddencentrum. Stichting Schildpaddencentrum Nederland heeft een prachtig en educatief bezoekerscentrum en ze doen ook veel goed werk voor het voortbestaan van bedreigde schildpadsoorten en helpen schildpadden in nood met opvang en verzorging. Breng ze zeker eens een bezoekje en verwonder je over deze fascinerende dieren in slow motion!

Het Schildpaddencentrum Nederland in Vogelvlucht

In het centrum verblijven schildpadden die geen onderdak meer hadden. Opvang is dus de eerste taak van de stichting. Er is een grote variatie aan soorten, sommige daarvan zijn met uitsterven bedreigd.

Schildpaddencentrum Nederland infopakket
Bron: https://www.schildpaddencentrum.nl/infopakket/

 

Daarom helpt de stichting ook soms met het kweken van schildpadden, om deze bedreigde soorten te beschermen. Zo werkt de stichting geregeld mee aan de repatriëring van schildpadden, wat wil zeggen dat er een kleine groep van de dieren in de natuurlijke habitat worden uitgezet. Helaas is het soms dweilen met de kraan open, want er is nog altijd illegale handel in de dieren, waardoor er steeds weer schildpadden in Nederland opduiken die verzorging nodig hebben. Je kunt in het centrum dus allerlei soorten schildpadden zien en er ook veel over leren. Dat is namelijk het andere belangrijke doel van de stichting: voorlichting en educatie. In het centrum kun je alles te weten komen over deze dieren: hoe ze leven, wat ze eten, waar ze van nature voorkomen en hoe ontzettend oud sommigen kunnen worden!

In het centrum zie je alle dieren ook zoveel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving. Die is meestal lekker warm, dus ook als het buiten koud en nat is, is het daarbinnen goed toeven. Voor kinderen tot een jaar of twaalf zijn er ook speurtochten om te doen, zodat ze spelenderwijs meer te weten komen over schildpadden. Er zijn ook altijd medewerkers die je graag meer informatie geven. Ook als je zelf een schildpad hebt en je hebt vragen over de verzorging, dan kun je bellen met hun helpdesk. Het nummer en de tijden waarop de lijn open is, kan je verderop in dit artikel vinden.

Infopakket Met Korting

Via hun eigen website is het mogelijk om een Infopakket te kopen, voor nog geen acht Euro als je in Nederland woont. Het infopakket is bijvoorbeeld heel geschikt voor scholieren die een presentatie gaan geven of een werkstuk gaan maken. Het bevat een schat aan wetenschappelijke informatie over schildpadden, brochures over verschillende soorten, drie A4-posters, stickers en kleurplaten. Daarnaast krijg je 25% korting op de toegangsprijzen van het centrum! De prijzen liggen tussen de 6 en 7,5 Euro. Voor een jaarabonnement betaal je 35 Euro.

Het adres en de openingstijden.

Het centrum is vanaf 6 februari 2019 te bezoeken op de volgende dagen en tijden: Woensdag t.m zondag van 12:00 tot 18:00 uur

Het adres is:

  • J. Keplerweg 26
    2408AC, Alphen a/d Rijn

Helpdesk

Voor particulieren en organisaties met vragen over schildpadden en schildpaddenopvang. Dagelijks bereikbaar van 09.00 uur tot 21.00 uur via:

0900-72 44 537
naambellen 0900-schildpad
e-mail info@schildpaddencentrum.nl

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *