Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Plaswijckpark

Plaswijckpark

Plezier in Plaswijckpark, er is van alles te beleven.
Groeide jij als klein kind op in Rotterdam? Dan kan het bijna niet missen. Jij bent vast en zeker in je jeugd naar het prachtige Plaswijckpark geweest. Het park dat in 1923 is opgericht, bestaat al bijna honderd jaar. Het ligt aan het waterrijke gebied de Bergse Achterplas tussen Schiebroek en Hilligersberg. Dit geeft het park zijn unieke karakter. Als je aan kinderen vraagt wat hen na een bezoek aan het Plaswijckpark het meest is bijgebleven, zul je een diversiteit aan antwoorden krijgen. Er zijn zoveel verschillende leuke attracties in Plaswijckpark, dat je hier niet snel uitgekeken en uitgespeeld raakt. Er is werkelijk van alles te beleven in Plaswijck.

Naar welke Wijck wil jij in Plaswijckpark?

Plaswijckpark - Schaatsbaan
Bron: https://www.plaswijckpark.nl/ontdek-het-park/overdekte-schaatsbaan/

In Plaswijck kun je kiezen uit verschillende Wijcken die allemaal hun eigen vorm van plezier en ontspanning te bieden hebben. Wat gaan jullie als eerste doen als je een dagje naar Plaswijckpark komt?

  • Dierenwijck
    Begin je in Dierenwijck, dan zie je vast en zeker ook de gekuifde kapucijnapen en de zwart-wit gekleurde vari’s. Het leuke is dat de kinderen door te kijken naar de apen, uitgedaagd worden zelf te gaan klimmen. En dat kan daarna ook in de prachtige apenspeeltuin. In de Uilenburcht maak je kennis met indrukwekkend grote uilen zoals de Oehoe. Geniet verder op je gemak van de ottertjes, schapen, neusberen, nandoes en mara’s. Je kijkt je ogen uit.
  • Speelwijck
    In Speelwijck komt ieder kind helemaal tot zijn recht. Hier kan je op zoveel manieren spelen en ravotten, daar krijgt geen kind genoeg van. Er is een prachtige binnenspeeltuin in het huis in de Heuvel. Hier vind je trampolines, geheime gangen en tunnels. Vaders en moeders kunnen op alle kussens heerlijk relaxen terwijl ze een oogje in het zeil houden. Misschien gaan ze zelfs wel even onder zeil. Dat geeft niet. De kinderen vermaken zich prima. Het boemeltreintje rijdt je rond door het park. Ook dan zie je de dieren nog een keer. En wat is een bezoek aan Plaswijck zonder een rondje waterfietsen in de karakteristieke witte zwanen over de Bergse Achterplas? Of stap aan boord van de rondvaartboot de Groene Swaen. Ga naar de havenspeeltuin waar je heerlijk nat kan worden. Of naar de verkeerstuin waar de kinderen zo lekker ouderwets kunnen skelteren. En tenslotte is er de speeltuin met kabelbaan, springkussen en nog veel meer leuke attracties.
  • Wandelwijck
    Wandelwijck is de plek waar je wilt zijn als je behoefte hebt aan wat meer rust en ontspanning na bijvoorbeeld een intense klimpartij in de binnenspeeltuin. In Wandelwijck kan je heerlijk gaan picknicken op de picknickweide. Misschien vind je het fijn om je hart op te halen aan de verschillende soorten rozen die te vinden zijn in het Rosarium. En wat dacht je van een romantisch aangelegde Engelse tuin? De kinderen halen hun hart op tijdens een wandeling over het kabouterpad. Hier laten ze al snel hun fantasie de vrije loop.
Plaswijckpark - Plattegrond
Bron: https://www.plaswijckpark.nl/ontdek-het-park/plattegrond/

Speciale aanbiedingen en kortingen in Plaswijckpark

Tickets voor Plaswijckpark kan je online ruim van te voren bestellen. Je hoeft niet meer in de rij te staan. Voor kinderen tot 1 jaar is Plaswijckpark gratis toegankelijk. Met de Rotterdampas krijg je of 50% korting op een jaarabonnement of een keer gratis entree. Groepskorting is mogelijk vanaf 20 personen. Ook zijn er combinatietickets verkrijgbaar samen met de Spido of Miniworld Rotterdam.

Openingstijden en het adres

In de winter is Plaswijckpark geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de zomer van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Het adres:
Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam

Meer dierenparken.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig en leuk? Deel dit dan met anderen. Op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *