Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Dierenpark Zie ZOO

Dierenpark Zie ZOO

In Nederland vind je talloze verschillende soorten dierentuinen. Van grote en bekende dierentuinen tot kleinere en minder bekende dierentuinen. Als je een dierentuin wilt bezoeken dan heb je dus een grote keuze. De entreeprijzen kunnen per dierentuin ook verschillen. Grote en bekende dierentuinen zijn wat duurder dan de kleinschaligere dierentuinen. Wil je niet teveel geld uitgeven en wil je toch een hele leuke dag in een dierentuin hebben? Ga dan eens langs Dierenpark Zie Zoo in Volkel. Met een bezoek aan Dierenpark Zie Zoo betaal je niet alleen een heel redelijke entreeprijs, het dierenpark is door de kleinschaligheid persoonlijk en je steunt er de minderen in de samenleving mee. Zie Zoo is namelijk Nederlands eerste zorgdierentuin. Dit houdt in dat het dierenpark dagbesteding biedt aan mensen met autisme.

Het Dierenpark Zie ZOO

Dierentuin Zie ZOO
Bron: https://www.dierenparkziezoo.nl/

Het dierenpark kent een grote verscheidenheid in soorten dieren. De dieren zijn ingedeeld naar werelddeel Afrika, Australië, Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en de Zuidpool.

 • Afrika
  In het werelddeel Afrika vind je onder andere de volgende dieren: De helm parelhoender, de dwergmangoest en de dwerg- en vosmangoest, de bateleur, ooievaar, paradijs kraanvogel en de gestreepte en gevlekte hyena. Dit is nog maar een selectie, er zijn nog veel meer Afrikaanse dieren te zien.
 • Australië
  In het werelddeel Australië vind je natuurlijk verschillende soorten kangoeroes en walibies, de emoe en de lachvogel. Australië is als een geïsoleerd eiland in het bezit van bijzondere dierensoorten die je hier ook tegen kunt komen.
 • Azië
  Ook in het werelddeel Azië kom je veel bijzondere dierensoorten tegen, zoals de navelpanter, kamelen, de Aziatische rode hond en de bijzondere binturong, een soort van beermarter. Ook in dit werelddeel vind je nog veel meer bijzondere dierensoorten.
 • Europa
  Europese dieren kennen we vaak wel, maar veel dieren vind je niet altijd terug in de natuur. Wel in dierenpark Zie Zoo, zoals verschillende soorten uilen, de raaf, de wasbeer en de veelvraat. Ook de alpenmarmot heeft zijn plekje in de dierentuin gevonden.
 • Noord-Amerika
  In het werelddeel Noord-Amerika is de zwarte beer wel het bekendste dier. Toch vind je hier ook het stinkdier, het gilamonster en diverse stekelvarkensoorten.
 • Zuid-Amerika
  Zuid-Amerika met het tropisch regenwoud heeft veel bijzondere dieren in petto. Bijvoorbeeld lama’s en alpaca’s, tapirs, capibara en cavia’s. Uiteraard mag ‘s werelds langste slang de anaconda niet ontbreken en de vele tropische vogelsoorten.
 • Zuidpool
  De zuidpool heeft niet zoveel dieren, maar je zult in het dierenpark zeker de zwartvoet pinguïn tegenkomen en het nodige over deze schattige beesten te weten komen.

Green Key keurmerk

Dierenpark Zie Zoo is in 2018 tevens beloont met het Green Key keurmerk. Een keurmerk voor organisaties die milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit komt vooral tot uitdrukking in het feit dat het dierenpark Nederlands enige zorgdierentuin is.

Korting voor het dierenpark.

Zie ZOO dierenpark
Bron: https://www.dierenparkziezoo.nl/

Constructies waarbij je online entreekaarten kunt kopen met korting gaat bij dierenpark Zie Zoo niet op. En dat hoeft ook helemaal niet, want in tegenstelling tot vele dierenparken hanteert Zie Zoo zeer acceptabele prijzen. Zo is de entreeprijs voor volwassenen € 9,95 en voor kinderen tot 11 jaar € 8,00. Je kunt ook een jaarabonnement nemen. Als je besluit om een abonnement te nemen op de dag dat je het dierenpark bezoekt, krijg je het entreegeld van die dag terug. Je hebt al een jaarabonnement voor een heel gezin voor € 74,50.

Adres en openingstijden

Dierenpark Zie Zoo is gelegen nabij het Brabantse dorp Volkel aan de Zeelandsedijk 12 B. Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van het dierenpark. Dierenpark Zie Zoo is 365 dagen per jaar geopend. Van april t/m oktober zijn de openingstijden van 10:00 uur tot 17:30. In de periode november t/m maart zijn de openingstijden van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media. Op deze manier kunnen we het artikel over dierenpark Zie ZOO beter maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *