Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.

Dierenpark Amersfoort

Klimmen en klauteren in Dierenpark Amersfoort.
De dierentuin van Amersfoort is misschien wel het meest speelse dierenpark van Nederland. In deze dierentuin zijn er namelijk tal van verborgen parcours waarbij je door de dierenverblijven heen mag klimmen. Zo ga je door de parkietenvolière, over touwbruggen in het berenverblijf, glijdend langs de hyena’s, varend langs het apeneiland en de Grote Wildernis, of door ondergrondse gangen waar je wolven kunt spotten. Maar ook is er een groot Dinopark, opgezet in het bos van Dierenpark Amersfoort. In het Dinopark worden regelmatig speciale evenementen georganiseerd waarbij kinderen van alles leren over dinosaurussen. En de echte durfal kan zelfs een nachtje logeren tussen de dino’s. Dierenpark Amersfoort is een heerlijke dierentuin waar je je prima een hele dag kunt vermaken. Dierenpark Amersfoort is een fantastische dierentuin voor groot en klein.

Waarom een dagje uit naar Dierenpark Amersfoort?

Dierenpark Amersfoort
Bron: https://dierenparkamersfoort.nl/

Op de website van Dierenpark Amersfoort staat het al duidelijk omschreven: “Het enige dierenpark met speelse achterdooroverondervoorlangsjes”, aldus Dierenpark Amersfoort. En dat is ook zo! In het dierenpark kun je bij tal van dierenverblijven speciale klim- en klauterroutes nemen om dichter bij de dieren te komen. Heb je geen zin om te klimmen? Geen nood, want het dierenpark is zo opgezet dat je altijd de dieren van dichtbij kunt bewonderen. Zo kun je zelfs het binnenverblijf van de olifanten bekijken, of de pinguïns zien zwemmen vanuit het treintje. En ben je even klaar met het bezichtigen van alle dieren? Neem dan gerust plaats op een van de vele terrassen, of in de diverse restaurants.

Leuk om te weten:

Ieder jaar wordt weer hard gewerkt aan een nieuwe attractie of dierenverblijf. Zo is onlangs de prairie geopend, waarbij je tussen de prairiehondjes kunt lopen. Daarnaast worden er jaarlijks tal van leuke en leerzame evenementen in het park georganiseerd. Zo kun je één keer per maand op zondag de dierenverzorger helpen in het olifantenverblijf. En mag je tijdens het Koele Knuffels moment ervaren hoe een slang aanvoelt, of zelfs een vogelspin over je hand laten lopen. En wat dacht je in de zomervakantie van een food-truck event in de dierentuin? Zo is ieder bezoek aan Dierenpark Amersfoort weer totaal anders.

Leuk filmpje van het berenverblijf.

Bezoek Dierenpark Amersfoort met korting

De entreeprijzen voor dierenpark Amersfoort zijn reeds vastgesteld op de website van de dierentuin zelf. Koop je je tickets online, dan betaal je een entreeprijs voor volwassenen (vanaf 13 jaar) van € 23,50. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar betaal je € 19,50 en kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Aanbiedingen Dierenpark Amersfoort

Met korting Dierenpark Amersfoort bezoeken? Je entreekaarten voor het dierenpark koop je aan de kassa bij het park zelf, of online zodat niet meer in de rij voor de kassa hoeft te wachten. Online vind je vaak ook goede aanbiedingen en acties, zodat je kunt genieten van een goedkoop uitje naar Dierenpark Amersfoort. Zoek dus voorafgaand aan je bezoek altijd online naar korting voor Dierenpark Amersfoort, zodat je nooit teveel betaalt.

Dierenpark Amersfoort openingstijden, de kaart en het adres

Dierenpark Amersfoort is elke dag van de week geopend, zodat je het park kunt bezoeken wanneer jij dat wilt. En in het hoogseizoen zijn de openingstijden extra ruim, zodat je nog langer van het prachtige park kunt genieten.

Openingstijden:

  • 1 januari tot en met 24 maart: 10:00 tot 17:00 uur
  • 25 maart tot en met 28 oktober: 09:00 tot 18:00 uur
  • 29 oktober tot en met 31 december: 10:00 tot 17:00 uur

Adres:

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Dierenpark Amersfoort ligt centraal in Nederland en op korte afstand van de A28, waardoor het park goed bereikbaar is. En ook met het openbaar vervoer kun je de dierentuin goed bereiken. De bus stopt namelijk recht voor de ingang van het park.

Parkeren:

Kom je met de auto naar Dierenpark Amersfoort toe? Het dierenpark heeft een groot eigen parkeerterrein waar je voor € 8,00 per dag je auto parkeert. Mocht de parkeerplaats van de dierentuin vol zijn, word je doorverwezen naar de externe parkeerplaatsen.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media. Op deze manier kunnen we het artikel uitbreiden en informatiever/beter maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *