Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo wordt door velen beschouwd als één van de mooiste dierentuinen van Nederland. De afgelopen jaren wordt er veel veranderd, met het oog op beleving van de bezoeker maar ook, en misschien vooral, met het oog op het welzijn van de dieren. De Koninklijke Burgers’ Zoo, zoals de dierentuin officieel heet, doet door het zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen van de leefomgevingen, zogenoemde ‘ecodisplays’. En dat levert een verbluffend mooie dierentuin op!

Burgers’ Zoo, net echt.

Dierenpark Burgers' Zoo
Bron: https://www.burgerszoo.nl/

Achter de entree van het park begint de reis door het dierenrijk nog met een aantal ‘ouderwetse’ verblijven. Hier zijn onder andere olifanten en rendieren te zien. In het voorjaar van 2019 is het de bedoeling dat hier een nieuw verblijf geopend wordt voor de maki’s, neusberen en doodshoofdaapjes. Daarachter beginnen de ecodisplays, waarbij een mangrove, rimba, woestijn, oceaan, jungle en safari beleefd kunnen worden. In het achterste gedeelte van het park zijn opnieuw een aantal gewone verblijven te vinden, met daarbij bijvoorbeeld de mensapen en flamingo’s.

Hoewel de ‘gewone’ verblijven al prachtige dieren herbergen, wordt Burgers’ Zoo pas echt spectaculair bij het betreden van de ecodisplays. De mangrove is de grootste overdekte mangrove ter wereld. Het is een tropisch vloedbos, waar onder meer zeekoeien verblijven, en waar de vlindertuin te vinden is. De rimba is een nabootsing van het tropisch regenwoud, waar zich slangen, leguanen, Maleise beren en tijgers schuil houden.

Ook de woestijn, of ‘desert’, is niet van echt te onderscheiden. De dorre ondergrond, de rotsen en de cactussen, alles is aanwezig om het woestijn-gevoel op te roepen. Ook de safari, waar bezoekers over een 250 meter lange loopbrug boven de savanne lopen, is mooi gesimuleerd, en de indrukwekkende oceaan met bontgekleurde vissen zal indruk maken. Een greep uit de dieren die verder nog te bewonderen zijn in Burgers’ Zoo, zijn onder meer jakhalzen, lynxen, otters, sneeuwuilen, haaien, schildpadden en ga zo maar door! En het overgrote deel ervan leeft in de ecodisplays, in hun natuurlijke omgeving, waardoor ze ook hun natuurlijke gedrag vertonen: extra interessant natuurlijk.

Wat misschien ook interessant is, is dat er in Burgers’ Zoo heel veel te leren is. Zo staan er in het park educatieborden en op diverse plaatsen staan gidsen bij infotafels om alle vragen te beantwoorden! Let wel op: in de winter zijn sommige dieren alleen in de binnenverblijven te zien.

Prijzen en kortingen

Aan al dat moois hangt natuurlijk een prijskaartje, want voor niets gaat de zon op. Kinderen t/m 3 jaar mogen altijd gratis het park bezoeken, voor een kind van 4 t/m 9 jaar oud kost een ticket 19,50 euro. Iedereen van tien jaar of ouder betaalt 22,50 euro. Mooi meegenomen: door kaartjes online te bestellen, kan één euro per ticket bespaard worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel andere mogelijkheden om korting te krijgen op de toegangsbewijzen. Op veel veilingswebsites voor tickets worden regelmatig kaartjes voor Burgers’ Zoo aangeboden, als ook op websites zoals SocialDeal of in dagbladen. Verder is het raadzaam de acties van bijvoorbeeld de ANWB en NS in de gaten te houden. Mogelijkheden te over om een fantastische belevenis ook nog eens voor minder te kunnen ervaren.

Adres en de kaart.

Koninklijke Burgers’ Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Telefoonnummer: (026) 442 45 34

Openingstijden

Burgers’ Zoo is 365 dagen per jaar geopend vanaf 09:00 uur ‘s ochtends. Als de wintertijd geldt (t/m 30 maart 2019), sluit het park om 17:00 uur. Wanneer de zomertijd in gaat (31 maart t/m 26 oktober 2019), wordt de openingstijd met een uur verlengd en sluit het park om 18:00 uur.

Enkele leuke filmpjes:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=aQawJ3XG5X0)

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=kpGNLmhQayA)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *