Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Berkenhof's Tropical Zoo

Berkenhof’s Tropical Zoo

Voor kinderen is het belangrijk dat ze in hun jeugd veel leuke dingen beleven. Het is namelijk zo dat dingen die je in je jeugd hebt meegemaakt een grote impact hebben op de rest van je leven. Dat is algemeen bekend. Als je een leuke jeugd hebt gehad, is de kans groot dat je als volwassene ook vrolijker bent, dan wanneer je als kind een slechte jeugd hebt gehad. Om een jeugd fenomenaal te maken is het belangrijk dat kinderen veel prachtige dingen zien en meemaken. Een van die locaties waar ze prachtige dingen kunnen meemaken is Berkenhof’s Tropical Zoo. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een tropische dierentuin waar zeer veel te beleven is.

De attracties in Berkenhof’s Tropical Zoo.

Berkenhof's Tropical Zoo - 1
Bron: https://www.tropicalzoo.nl/attracties/tropical-zoo/#content

Zo zijn er verschillende attracties waar kinderen echt van kunnen genieten. Aanvankelijk was het alleen een vlindertuin, maar tegenwoordig hebben ze zoveel dieren dat het bijna geen vlindertuin meer genoemd kan worden. Natuurlijk zijn er nog wel vlinders, maar die zijn minder prominent op de voorgrond dan vroeger, vanwege alle andere dieren die nu aanwezig zijn in de dierentuin. Als je bijvoorbeeld een liefhebber bent van aapjes, is het de perfecte plek om heen te gaan. Die slingeren daar namelijk in het rond en het voordeel is dat je er ook heel dichtbij kan komen. Ook liefhebbers van reptielen kunnen veel plezier hebben. Er lopen namelijk verschillende reptielen rond, waaronder kameleons. Een kameleon zie je niet vaak in het echt en daarom is het ook een bijzondere ervaring om er eens één te zien. Daarnaast zijn er ook echt spannende dieren te bewonderen. Denk daarbij aan vogelspinnen en slangen. Uiteraard hoef je niet bang te zijn dat die dieren je bijten of iets dergelijks. Ze zitten namelijk allemaal achter glas of een soort gaas, dus er is niks dat je plezier kan bederven.

Fossielenmijn in het dierenpark.

Fossielenmijn
Bron: https://www.tropicalzoo.nl/attracties/fossielenmijn/#content

Maar er is nog meer te beleven dan alleen dieren te bewonderen. Het park is namelijk ook voorzien van een zogenoemde fossielenmijn. Dit is bijzonder, omdat het echte grote fossielen zijn, zoals bijvoorbeeld oude krokodillen en schildpadden. Daarnaast is het ook nog eens erg educatief, dus het is ook bijvoorbeeld aan te raden voor een schoolreisje. Dan kunnen kinderen niet alleen genieten, maar leren ze ook nog eens bij. Kennis en plezier samengebracht is een van de beste combinaties!

Korting voor de dierentuin.

De dierentuin is niet alleen voor mensen met veel geld, maar ook voor mensen met een kleine portemonnee. Er zijn namelijk heel veel kortingsmogelijkheden die ervoor zorgen dat je tegen scherpe tarieven de dierentuin kunt bezoeken. Wanneer je bijvoorbeeld een kinderfeestje boekt, kunnen de kinderen al toegang krijgen voor slechts €11,50 per persoon. En dan is er niet alleen de mogelijkheid tot het bezoeken van de dierentuin, maar zijn er nog allemaal faciliteiten bij. Zo is er ook nog eens een prachtige speeltuin om in te spelen en krijgen de kinderen allemaal te eten! Er zijn ook nog andere kortingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld voor ouderen, zo is het mogelijk om een bruiloft te houden. Wat is er nou unieker dan dat? Ook voor verjaardagen, schoolreisjes en andere groepsuitjes is er de mogelijkheid tot korting. Vaak geldt het principe: hoe meer mensen mee gaan, hoe groter de korting per persoon is!

Adres en openingstijden.

De dierentuin is gevestigd in de prachtige provincie Zeeland, in het pittoreske plekje Kwadendamme. Het is makkelijk te bereiken met de auto en ook met het openbaar vervoer. Een specifieke routebeschrijving is te vinden op de website, maar je kunt tegenwoordig natuurlijk ook gewoon gebruikmaken van navigatie van je telefoon bijvoorbeeld, of in je auto. De dierentuin is doorgaans geopend van 10 tot 5 uur. Genoeg tijd voor plezier!

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder doorgegeven worden. Vind je het artikel leuke en nuttig? Deel dit dan op social media, zo kunnen wij het artikel nog beter en informatiever gaan maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *