Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
ARTIS

ARTIS

Dierentuinen lenen zich uitstekend voor dagjes uit met het gezin. Vooral als je kleine kinderen hebt, zal een dagje naar de dierentuin altijd succesvol zijn. Kinderen en dieren zijn dan ook een hele goede combinatie. Maar ook voor volwassenen blijft een dierentuin interessant. Het is leuk om je door de dieren te laten vermaken, maar het is tegelijkertijd ook heel leerzaam. In Nederland heb je dan ook de keuze uit heel veel dierentuinen. Maar wil je echt naar een unieke en tevens Nederlands oudste dierentuin gaan, dan zul je je weg naar Amsterdam moeten vinden. Hier vind je midden in de stad de dierentuin ARTIS.

Dierentuin ARTIS.

Dierentuin ARTIS bestaat al sinds 1838 en mag zich daarmee de oudste dierentuin van Nederland noemen. In eerste instantie is ARTIS niet opgericht om als dierentuin voor iedereen te dienen. Het was vooral bedoeld voor mensen die lid waren en daarmee het dierenpark financieel hielpen. ARTIS werd opgericht door enkele wijze heren die het doel hadden om de natuur, zowel in levende als niet-levende vorm zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Er werd een terrein aangekocht op de Plantage, toen nog een buitenwijk van Amsterdam om hun activiteiten te ontplooien. Er werden op het terrein gebouwen geplaatst en een tuin aangelegd. In de gebouwen werd vooral de hand gelegd aan de collectie niet-levende natuur. In de loop der jaren heeft ARTIS dan ook een zeer omvangrijke en belangrijke collectie aan skeletten, dieren op sterk water, fossielen en opgezette dieren verzameld. Daarnaast nog een enorme bibliotheek en prentenkabinet.

De tuin van ARTIS is nu de huidige dierentuin dat in de loop der jaren steeds omvangrijker is geworden. Apen, herten en papegaaien waren de eerste dieren die ARTIS in het bezit kreeg. In de loop der jaren is ARTIS uitgebreid tot een volwaardige dierentuin met zeer veel zeldzame en minder zeldzame dieren. De indeling van ARTIS is in tegenstelling tot veel andere dierentuinen niet naar de streek waar ze vandaan komen, maar naar het soort dier. Er zijn enkele hoofdgroepen, zoals zoogdieren, reptielen, vogels, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren. Hieronder zijn weer onderverdelingen gemaakt naar het soort dieren. ARTIS is een dierentuin waar je je de gehele dag goed kunt vermaken. Mocht je toch nog tijd over hebben, dan is het gemakkelijk om de stad Amsterdam nog te bezoeken, maar die kans is klein. Want hoewel ARTIS een compacte dierentuin midden in de stad is, voelt dat niet zo als je in het dierenpark zelf rondloopt.

ARTIS - reis door het heelal
Bron: https://www.artis.nl/nl/

Met korting naar dierentuin ARTIS.

ARTIS kent twee soorten toegangskaarten. Deze toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar ook online te koop. Er zijn toegangskaarten voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen die € 24,00 per persoon kosten aan de kassa en kaarten voor kinderen van 3 tot 9 jaar. De prijs hiervan aan de kassa is € 20,50 per persoon. Maar je kunt korting krijgen op de toegangskaarten. Dit doe je door je toegangskaarten online te bestellen. Je krijgt per toegangskaart dan een korting van € 2,-. combineer je je bezoek aan ARTIS ook met een bezoek aan Micropia, ‘s werelds enige microbenmuseum, dan krijg je voor een combinatie toegangskaart nog meer korting.

ARTIS adres en openingstijden.

Dierenpark ARTIS ligt midden in de Plantagebuurt in het centrum van Amsterdam. Het ligt aan de Plantage Kerklaan 38-40. Hier ligt de officiële hoofdingang, maar er is ook een ingang aan de Plantage Middenlaan. ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein, maar is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

ARTIS is elke dag van het jaar geopend. Van 1 november tot 28 februari zijn de openingstijden van 9:00 uur tot 17:00 uur. Van 1 maart tot 31 oktober zijn de openingstijden van 9:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens de zomer zijn er de Zoomeravonden. Het park is dan in juni t/m augustus geopend elke zaterdag geopend tot zonsondergang.

Vragen, tips, opmerkingen en correcties, die kunnen hieronder geplaatst worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie