Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
AquaZoo Leerdam

Aquazoo Leerdam

Het begon als een hobby en groeide al snel uit tot een aquaria dierentuin. Aquazoo in Leerdam wordt dan ook volledig gerund door vrijwilligers. Zij verzorgen de dieren en leiden de bezoekers rond. Dit maakt Aquazoo een hele toegankelijke dierentuin, voor jong en oud.

Onderwaterwereld in Aquazoo Leerdam.

Leerdam Aquazoo
Bron: https://www.aquazoo-leerdam.nl/zout-water/

In deze onderwaterdierentuin in Leerdam kom je oog in oog te staan met zoetwater- als zoutwaterdieren zoals piranha’s, gifkikkers, zeesterren, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen, haaien, anemoonvissen, discusvissen en ga zo maar door. In Aquazoo worden regelmatig haaien geboren, omdat haaien zich in groot getal moeten voortplanten. De ouders eten namelijk de jonkies op.

De zoutwater aquaria van Aquazoo bestaan uit 11 aquaria, met een inhoud van 129 tot wel 5000 liter. Hier zwemmen de meest bijzondere vissen van de zee. Beeldschone juweelkardinaalbaarzen, gevaarlijke diadeemzee-egels, Anemoonvissen, ze zijn allemaal vinden in deze onderwaterdierentuin. De aquaria zijn ingedeeld in categorieën, denk aan een Rode Zee aquarium, een nagebootste Rode Zee, waarin je planten en dieren kunt vinden uit het gebied van de Rode Zee. Bij elk aquarium kun je informatie vinden over de vissen en de planten die er te zien zijn.

Aquazoo bezit ook zoet water aquaria. Deze zijn op te delen in gezelschapsaquaria en biotoop aquaria. In de gezelschapsaquaria vind je allerlei soorten vissen en planten uit verschillende landen gemengd. Zoals de naam al zegt, het is een gezellige mengelmoes met gevarieerde planten en vissen. De Zuid-Amerikaanse biotoop is één van de biotopen. In deze biotoop is een Zuid-Amerikaanse omgeving nagebootst, als het gaat om planten en onderwaterdieren. Op deze manier kun je het dier in zijn omgeving zien. Het dier voelt zich beter thuis en de bezoeker ziet het dier in zijn omgeving.

In de terraria vind je pijlgifkikkers, roodwangschildpadden en allerlei andere bijzondere, kleine landdieren. De terraria zijn zo ingericht qua planten dat het dier zich thuis voelt in zijn omgeving. De pijlgifkikkers leven bijvoorbeeld in een tropisch terrarium, net zoals thuis.

Deze onderzeedierentuin heeft ontzettend veel goede recensies. Mensen ervaren Aquazoo als een rustgevende, verzorgde, kleinschalige, toegankelijke dierentuin voor een leuke prijs. Ook aan de kinderen is gedacht, er is een speurtocht door de dierentuin uitgezet.

Prijzen en korting bij Aquazoo Leerdam.

  • kinderen onder de 4 jaar zijn gratis
  • volwassenen betalen € 6,00
  • kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 4,00
  • Een museumkaart is niet geldig.

Aquazoo biedt een combikaart aan met de Glasblazerij, die ook in Leerdam te vinden is.  Ook kun je een gezinskaart of abonnement kopen. Kijk voor meer informatie op de website van Aquazoo Leerdam (www.aquazoo-leerdam.nl)

Er zijn niet veel kortingen verkrijgbaar voor Aquazoo. Op websites als www.uitmetkorting.nl of www.kortingskaartjes.nl kun je enkele gratis kaartjes winnen.

Het adres.

Aquazoo is te vinden op een bijzondere locatie in het souterrain van verpleeghuis Lingesteyn te Leerdam. Dit geeft de dierentuin een unieke sfeer.
Aquazoo is met het auto en openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf het station is het 15 minuten lopen naar de dierentuin.

Aquazoo is ‘s middags 6 dagen per week geopend, ook in de vakanties. Voor de actuele openingstijden, neem een kijkje op de website.

Aqua Zoo Leerdam
Koningin Emmalaan 82
4141EE Leerdam

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *