Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Apenheul

Apenheul

Lijkt dat je wel wat, een bos vol loslopende apen? Dan moet je zeker bij dierenpark de Apenheul zijn. Op de meest onverwachtse momenten sta je oog in oog met een aap. Wees ook niet verbaasd als ineens een van deze dieren achter je rug staat. Apen zijn enorm grappige en speelse dieren en daarom bij veel mensen favoriet. Uiteraard vinden kinderen deze dieren ook leuk, maar om het voor hen nog spannender te maken, vind je door het hele park heen uitdagende speeltoestellen.

Veel bijzondere apensoorten in Apenheul.

De Apenheul
Bron: https://www.apenheul.nl/#

Vaak willen kinderen in een dierentuin als eerste naar de apen. Of misschien nadat ze de leeuw en de tijger hebben gezien. Ook volwassenen staan soms urenlang deze grappige diertjes te bekijken. Bizar hoeveel menselijk gedrag je dan terugziet. Ben je helemaal fan van apen, dan is de Apenheul een heel geschikt dagje uit. Je ziet hier enorm veel bijzondere apensoorten en ongeveer de helft hiervan loopt gewoon los tussen al het groen. Zeker de gele doodshoofdaapjes kom je veel tegen. Het advies is meestal om de apen gewoon hun gang te laten gaan. Begin je te aaien, dan verstoor je hun natuurlijke gedrag. Het is ook zeker niet de bedoeling om de apen te voeren, hoe leuk dat ook kan zijn.

Wil je graag alle apensoorten ontdekken, houd dan je oren en ogen goed open. Handig is dat je in het dierenpark diverse spottips vindt, zodat de kans groot is dat je na een dag alle apensoorten een keer hebt gezien. Meestal loont het de moeite als je even een poosje ergens blijft staan. Kijk rustig om je heen en voordat je het weet, ontdek je veel verschillende apen. Kinderen klimmen en klauteren misschien wel net zo graag als de aapjes zelf. Daarom staan er door het hele park heen leuke speeltoestellen. Vaak is er een uitdaging bij. Bijvoorbeeld: ben jij net zo lenig als een aap? Of, hoe zit het met jouw balans?

Korting bij de Apenheul.

Het is altijd leuk om met korting een dierenpark te bezoeken. Hoe vind je tickets voor de Apenheul met korting?

  • Via Social Deal lukt het je wellicht om met korting tickets te bemachtigen.
  • Bij Acties.nl vind je diverse mogelijkheden om korting te krijgen.
  • Koop je de kaartjes online bij de Apenheul zelf, dan scheelt dat je 5 euro per persoon. Gaan jullie vaker naar dit dierenpark, dan is een seizoenskaart misschien een goede optie.
  • Leden van de ANWB kunnen regelmatig hun toegangskaartjes via deze website kopen. Uiteraard met korting.
  • Met korting naar de Apenheul? Kijk zeker even rond op Marktplaats!
  • Supermarkten hebben bijna ieder jaar wel een actie waarbij je kunt sparen voor korting op een entreekaartje van dit dierenpark.

Adres en openingstijden

Je vindt de Apenheul in Apeldoorn. Het adres is: J.C. Wilslaan 21. Kom je met de auto in de buurt van Apeldoorn, dan wijzen de borden je vanzelf de weg. Er is een ruime parkeerplaats waar je de auto kunt parkeren. Hiervandaan loop je binnen een kwartiertje naar het park. Voor zakelijke congressen en evenementen is de Apenheul het hele jaar open. Wil je het dierenpark bezoeken, dan lukt dat niet in de herfst en de winter. Uiteraard is dit dagje uit ook veel leuker als het lekker weer is. De Apenheul is eind maart al 2 dagen open en vanaf 6 april kun je iedere dag de apen bezoeken. Op 4 november sluit het dierenpark weer.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder weergegeven worden door te reageren. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *